Een beetje geschiedenis...


Het domein heeft doorheen de geschiedenis van Dilbeek, rond 1075 Dilbeccha genaamd, een belangrijke rol gespeeld. De oorsprong gaat vele eeuwen terug. Er is zelfs een verband gevonden met het beroemde Kasteel van Gaasbeek.

Eind 18e eeuw had de familie Scockaert, graven van Tirimont en heren van Gaasbeek,  geen mannelijke nakomelingen meer. Het kasteel kwam toen in handen van de Milanese patriciërsfamilie Arconati-Visconti. Deze familie was afkomstig uit het dorpje Arconte in Italië. Tijdens hun handelsreizen  zouden ze het domein gebruikt hebben als buitenverblijf om te overnachten of uit te rusten.


Marie-Louise Peyrat was de laatste markiezin van de familie Arconati-Visconti. Zij is gestorven in 1923. In 1926 werd het domein in Dilbeek geregistreerd als eigendom van E.-H.-J. Dansart. Jaren later kwam het in handen van de extravagante hoedenmaker Amès uit Parijs. Hij reisde steeds per helikopter en landde op het dak van het gebouw. In 1975 kocht Jos De Smet het hotel-restaurant van Jean Ceuppens en baatte het voor maar liefst 38 jaar uit. Hij gaf het hotel-restaurant zijn grote faam! 

Wij zijn fier op dit stukje geschiedenis van Dilbeek. Met dit project willen we Domein D'Arconati in zijn glorie herstellen.


Ons kantoor

X3 Real Estate N.V.

D'Arconatistraat 77/001

1700 Dilbeek

Tel: 0473/96 55 14

contact@x3realestate.be